Ponudba za šolske in zaključene skupine:

MÜRSKI SPUST na relaciji: Veržej (Babičev mlin) - Otok Ljubezni, Ižakovci – Mota (Tinekov brod)/ 2-3 h 

Se z učenci, dijaki ali študenti odpravljate na zaključni izlet ali ekskurzijo ter hkrati želite združiti nova spoznanja z zabavnim doživetjem? Potem ste na pravem mestu. Po nepozabni vodni dogodivščini na reki  Muri boste spoznali, doživeli in razumeli, zakaj je Mura simbol in duša Pomurja. Spust je primeren tudi za razne zaključne skupine, kjer v vas prebudimo ekipni duh.

Program: MÜRSKI SPUST na relaciji Veržej (Babičev mlin) - Otok Ljubezni, Ižakovci – Mota (Tinekov brod)/ 2-3 h  

Srečanje v Veržeju pri Babičevem mlinu z vodnikom/vodniki rafta, kateri vas  seznanijo z osnovami tehnike veslanja, vam povedo vsa pravila za varen spust ter odgovorijo na vaša vprašanja. Pozdrav udeležencev in pijača dobrodošlice.

Pred vkrcanjem v reko boste prejeli  vso potrebno opremo, rešilni jopič in veslo.

Po nekaj kilometrih veslanja sledi postanek v Ižakovcih na »Otoku Ljubezni«, ki se ponaša s plavajočim mlinom in brodom, ki ohranja starodavni način prečkanja reke Mure. Po želji si lahko ogledate zbirko Büjraštvo na reki Muri, v  turistično informativni pisarni pa kupite izdelke domače in umetnostne obrti, ter osvežilne napitke.

Sledi zaključni del, kjer boste občudovali naravo Mure vse do vašega končnega cilja Tinekovega broda, ki še danes vozi potnike in različni tovor na relaciji Gornja Bistrica-Mota. Poleg vožnje z brodom, lahko po naročilu okusite prleške dobrote kot je Pajani krüj z zaseko in Tinekov napoj, Ribe z oljovim krompirjem, Mürsko polento...

S seboj domov pa odnesete kakšen spominek in razglednico.

*Cena po dogovoru. Cena za organizirane skupine nad 20 oseb po dogovoru, možnost popusta. Cena vključuje organizacijo in izvedbo spusta, prevoz potrebne opreme in vodnikov na štart ter odvoz iz cilja, plovbo na atestiranih raftih pod nadzorom licenciranih vodnikov rafta, uporabo varovalne opreme (jopiča) in vesla, animacijo med samim spustom.

Cena NE vključuje prevoza gostov/turistov iz cilja nazaj na štart.

Po Muri vas bo vodil ustrezno usposobljen vodnik rafta z opravljeno licenco reševalec za divje vode ˝C˝. Minimalno število udeležencev je 6 oseb.

 

Print